Jelena je jutros pokidala Instagram kad je objavila slijed fotki pripreme proteinske rolade sa špinatom. Odmah sam joj javila da pošalje recept, pa ga dijelim s vama:
- 2 jaja
- 250 g špinata
- 50 g posnog sira
- pola žličice praška za pecivo
- 3 žličice zobenog brašna
- sol i papar
Za punjenje:
- 100 g posnog sira
- 110 g dimljenog lososa
Kratko sam blanširala / prokuhala špinat. Ohladila ga i pomiješala s posnim sirom. Odvojila žumanjke od bjelanjaka. Izmiješala žumanjke sa soli, paprom i praškom za pecivo pa to sve pomiješala sa špinatom i sirom i dodala brašno da se još malo poveže.
Istukla sam bjelanjke i lagano snijeg umiješala u cijelu smjesu.
Raspodijelila smjesu na papir za pečenje i spekla u zagrijanoj pećnici na 170, oko 15 min.
Dok je još toplo, zarolala sam s papirom i čim se ohladilo sam odmotala i preko stavila dimljeni losos kojeg sam još premazala sa posnim sirom.
Na kraju sam opet zarolala i narezala na šnite.
Objavljeno 01.12.2017.