Svaki dan iznova borba: što ću danas jesti za ručak. Ideja vodilja je uvijek ista: mora biti šareno, mora biti proteina i vlakana i mora biti raznovrsno i ukusno. Sve ostalo je podložno dogovorima sa samom sobom.
Za šarenilo je ovaj put bilo zaslužno sljedeće:
- 150 g pilećih prsa
- 1 šaka baby špinata
- 1 šaka druge zelene salate po izboru
- Par domaćih ili divljih šparoga (može i bez njih ako im nije sezona)
- 2-3 cvijeta brokule
- 2-3 žlice crvenog graha (iz konzerve)
- 1/2 avokada
- 2-3 šampinjona
- 3 žlice pinjola ili suncokretovih sjemenki, lagano prepečenih
- 1/2 limuna procijeđenog
- 1 žlica maslinovog ulja
Meso narežete na manje dijelove i ispečete sa svih strana na dobro zagrijanoj tavi. Kad je meso pečeno, izvadite ga iz tave i ostavite sa strane, da malo odstoji i otpusti višak vode.
Dok se meso „odmara“ stavite kuhati brokulu u šparoge, pa čim su kuhane procijedite i stavite isto da se ohladi, da vam ne sfuri svježu salatu.
Pinjole prepecite nabrzinu na suhoj tavi,, tek toliko da zamiriše.
Sada sve sastojke stavite u zdjelicu ili duboki tanjur pa začinite i promiješajte.
Uživajte.
Objavljeno 16.10.2018.