Prije nekoliko dana uhvatila me želja za slatkim, pa sam nabrzinu napravila chia puding. No, kako je želja prošla, puding je cijelu noć ostao u hladnjaku, a kad sam ga drugi dan dovršila i krenula jesti shvatila sam da je to najbolji chia puding koji sam u životu napravila. Tajna je bila upravo u tom stajanju u frižideru od preko 15 sati.
Ovo su sastojci koje sam koristila (za 2 zdjelice):
- 4 žlice chia sjemenki
- 1 mjerica kazeina, okus limun
- mlaka voda
- zamrznute maline
- nektarina
- tostirani lješnjaci
Postupak:
- U svaku zdjelicu sam stavila po dvije žlice chia sjemenki i pola mjerice kazeina pa prelila s toliko vode da sve mogu pomiješati da se razbiju sve grudice kazeina, te da bude napola rijetko.
- Zdjelice sam stavila u hladnjak predvečer, a izvadila drugi dan nakon ručka. Puding je stajao u hladnjaku oko 15 sati.
- Nektarinu sam narezala na tanke ploškice.
- Prethodno tostirane lješnjake sam nasjeckala na sitnije i samo sam ih sve posložila preko pudinga. Svakim zalogajem zagrabila sam do dna zdjelice tako da uz gornji sloj uhvatim i puding.
Nakon ovoliko sati stajanja puding je zaista izvrstan. Gust i kremast s minimalnim pucketanjem chije pod zubima. Divno!
Isprobajte i javite dojmove!
Objavljeno 22.07.2019.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija