Tamara Savić je novo pojačanje u našem timu i svakako će vas oduševljavati svojim receptima, sigurni smo!
Za početak je Tamara za vas pripremila ovaj prefini proteinski fitness cheesecake s kupinama koji svakako želite probati.
Evo kako ga pripremiti:
Podloga:
- 100 g kokosovog maslaca (ulja)
- 100 g smeđeg šećera
- 1 mahuna vanilije
- 250 bademovog brašna (ili brašno bez glutena)
- 1 prašak za pecivo
- 1 jaje
Krema:
- 400 g posnog sira
- 500 g milerama
- 1/2 l mlijeka
- 90 g protein pudinga vanilija (ili 2 vrećice običnog pudinga)
- 450 g voće po želji (ja sam koristila kupine)
- 2 mjerice proteina od vanilije
Priprema:
Podloga: miksati pjenasto maslac i šećer, dodati jaje, pomiješati brašno s praškom za pecivo. Sve zajedno izmiješati, umijesiti tijesto i staviti u prozirnu foliju da odstoji cca pola sata.
Krema: napraviti puding, posni sir dobro izbiksati, dok ne dobijete kremastu strukturu. U puding dodati mileram. Voće prodinstati i propasirati kroz sito.
U puding i mileram dodati posni sir, sve zajedno izmiješati, dodati 2 mjerice proteina od vanilije, podijeliti po pola i u jedan dio dodati propasirano voće.
U kalup slagati tijesto, zatim jednu kremu i na to drugu. Sve zajedno staviti u pećnicu na 170 C i peći oko 1 h. Mora ostati u sredini malo drhtava.
Podloga se NE PEČE prije slaganja krema, peče se zajedno s kremama.
*Nakon što se torta ohladi po želji na vrh dodati glazuru od crne čokolade s proteinima od čokolade zaslađenu medom, ili poslagati voće.
Autorica: Tamara Savić
Objavljeno 02.08.2017.