Prije par tjedana bila sam na vikendu u Londonu. Početkom godine, naša draga Kristina Perestegi se preselila u London s obitelji, ali užurban britanski život i dostupnost znatno većeg izbora namirnica i (polu)gotove hrane nije je odgovorila od navike u kojoj ne uživa samo njezina obitelj, već i svi mi koji dobijemo njezine recepte.
Eto, jedan slobodan vikend i slučajno ugrabljenu povoljnu avionsku kartu sam iskoristila za vikend u Londonu. Naravno, osim uživanja u meni obožavanom britanskom stilu života i klimi koja me podsjeća na rodnu Rijeku, uživala sam i u Kristininim delicijama pa ću vam u narednim blogovima postati što smo sve fino jeli.
Za početak, punjeni šampinjoni. Brzo gotovo i jako fino. I puno proteina.
Sastojci:
- 4 velike "glave" šampinjona ili bilo koje druge gljive
- 4 jaja
- malo ribanog sira po želji (ja sam imala cheddar)
Gljive očistiti, oprati i staviti na papira za pečenje. U "kalupić" od gljive staviti razmućena jaja i gore prekriti ribanim sirom. Staviti u pećnicu na nakih 15 min (na 170 stupnjeva). Kristina nam je uz to poslužila salatu od rikole, rajčice i crvenog kupusa.
Long live The Queen!
Objavljeno 21.03.2016.