Pogledaj božićnu akciju na sve sobne bicikle

Puding od riže s cimetom

riza na mlijeku

Jedno sam vrijeme gotovo svakodnevno jela rižu na mlijeku. Istina, to je bilo prilično davno, prije 15-ak godina. No, mojem vojničkom mozgu to nije zgadilo rižu, dapače – ona mi je i danas najdraži kompleksni ugljikohidrat i kad trebam odabrati nešto za unos ovog makronutrijenta – uvijek biram rižu. Tjesteninu jedem valjda 3 puta godišnje, a krumpir jednom, od ovih najčešće spominjanih.

Rižu na mlijeku možete napraviti i za doručak. Recept je jednostavan i ukusan, a posebno će drag biti onima koji ne uživaju u zobenim pahuljicama ili nekim drugim žitaricama koje se najčešće jedu u prvom obroku u danu.

  • 100 ml vode
  • 150 ml zobenog, bademovog ili nekog malomasnog mlijeka
  • 40 g riže
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/3 žličice cimeta

Vodu i mlijeko ulijte u posudu i počnite zagrijavati. Dodajte rižu i gotovo stalno miješajte. Kad riža zakuha, smanjite vatru i kuhajte dok se riža ne skuha na željenu mekoću. Pred kraj kuhanja, dodajte ekstrakt vanilije i cimet i dobro sve promiješajte.

Ja volim kad ovaj obrok nije pregust, a riža da ostane malo „al dente“, no vi si kuhajte kako vam najviše odgovara.

Objavljeno 10.10.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija