Ako volite meksičku kuhinju, onda je svakako pri vrhu vaših prehrambenih preferencija i njihova tradicionalna quesadilla. Naš Darko je donio jedan super način kako pripremiti quesadillu koju dijelimo s vama:
Sastojci:
- 2 tortilje
- 3 jaja
- 1/2 crvene paprike
- 1 šalica svježeg kelja
- 70 g mozzarelle
- Chili
Za ovaj recept možete koristiti kupovne tortilje ali kako su u mojem gradu sve kupovne bile skuplje od 20 kn za paket od 8 tortilja odlučio sam napraviti domaće tortilje.
Od 300 g brašna, 2 dcl tople vode i žlice ulja, bez kvasca ili germe, te sam samo uz dodatak, meni neizostavnog, kopra umijesio tvrdo beskvasno tijesto za 4 velike tortilje. Da sam imao kukuruzno brašno koristio bih pola njega a pola pšeničnog, ali eto nisam ga imao pa je i ovako bilo dobro :).
Tortilje sam na brzinu razvaljao, izrezao i ispekao na suhoj tavi.
Izlupajte jaja u posudu te ih začinite sa soli i chilijem po želji. Sve dobro izmiješajte kao kada radite kajganu i prelijte po tortilji koja je već stavljena na suhu vruću tavu.
Kako sam htio da quesadilla bude bogato napunjena koristio sam manju tavu kako tortilja ne bi cijela stala u nju i da joj rubovi vire van. Tako se stvori mali tortilja tanjur u tavi s kojim kasnije radite što želite.
Na jaja stavite nasjeckani kelj, zatim nasjeckanu crvenu papriku (svježu ili kiselu iz zimnice), natrganu mozzarellu i na kraju sve prekrijte s drugom tortiljom.
Quesadillu pecite kojih pet minuta na umjerenoj vatri s jedne strane, pa je okrenite i pecite još toliko s druge strane.
Ako vam iz nje iscuri malo jaja ne brinite. To je zapravo i poželjno da se tortilje slijepe i spoje u jednu cjelinu na rubovima.
Povremeno stisnite quesadillu da vidite da li je skroz pečena unutra i po potrebi je ponovno okrenite ako nije.
Kada sredina više nije tekuća tada je gotova. Prerežite je na 4 ili 8 dijelova i poslužite dok je još vruća.
Dobar tek!
Izvor: Darkova web kuharica
*Fotografija je pod copyrightom autora i nije je moguće preuzimati.
Objavljeno 03.10.2018.