Izgovor koji najčešće susrećem kod ljudi koji se protive zdravijoj prehrani jest - cijena. I istovremeno, radi se o jednom pravom mitu! Uvijek svima kažem isto:
"7 dana zapisuj sve što jedeš. Sigurna sam da svoju hranu platiš više od mene. Naime, u tih 7 dana sigurno ćeš nekad posegnuti za čokoladama, bombonima, grickalicama i sl... tim glupostima ćeš probiti moj tjedni proračun za hranu..."
Uvijek je rezultat isti!
Sljedeći izgovor je: nemam vremena za pripremu zdravih obroka!
Čisto informativno, ja jedem 5 obroka u danu. Sve obroke jedem kuhane. Dnevno pred štetnjakom provedem max sat vremena.
Primjerice, evo još jednog obroka koji jako volim pripremiti, a koji je jednostavan, brzo gotov i - jeftin!
Rajčice punjene omletom i parmezanom
Sastojci (za 3 osobe):
- 6 rajčica
- 4 jaja
- 4 lista kelja
- 4 žličice ribanog parmezana
- sol, papar, po želji
- 2 žlice maslinovog ulja
Postupak:
Pećnicu zagrijete na 200 stupnjeva. Listove kelja narežete na što sitnije, pa stavite da se kuha, oko 5 minuta. Kad je gotovo, procijedite i ostavite da se hladi.
Rajčice pri vrhu prerešete nožem. (napravite poklopac), pa žlicom izdubite pazeći da ih ne probijete. U svaku rajčicu stavite malo maslinovog ulja.
U posudici razbijete jaja, dodate sol i papar pa ih dobro umutite. Dodate kuhani kelj pa promiješate. Smjesu razdijelite u rajčice pa na vrh podijelite parmezan. Rajčice stavite na protvan, pa u pećnicu. Pecite oko 45 minuta, odnosno dok omlet nije krut, a parmezan zlatno-smeđe boje.
Objavljeno 29.01.2016.