Krenulo me danas s mesom. Nakon jutrošnjeg bloga o tome kako savršeno ispeći komad crvenog mesa, valja nešto i pojesti u tom obliku. Ramstek je uvijek (ako već nema bifteka) dobra ideja. Onako, jedan kvalitetan komad od 300 g, taman da zadovoljim svoju ljubav prema crvenom mesu. A ta ljubav je zaista velika!
Dakle, meso je pečeno klasično:
Dobro zagrijem tavu i meso pečem par minuta sa svake strane. Dok se meso peče, zagrijem pećnicu na 200 stupnjeva. Nakon što se meso peklo par (3-4) min sa svake strane, stavim ga na protvan i u pećnicu na još 15-ak minuta.
Dok je meso bilo u pećnici, na istoj tavi sam na malo maslinovog ulja i malo vode desetak minuta dinstala na sitno narezan luk. Na kraju sam pustila da se malo karamelizira jer mi je taj luk u ovom slučaju bio prolog uz ovu divotu od mesa.
Nakon toga, meso izvadite na dasku ili tanjur i pustite da odstoji par minuta, da se sokovi stope i ocijede.
Meso sam stavila na tanjur, na njega stavila komad gorgonzole, da arome budu još jače i moćnije i preko stavila karamelizirani luk. Divota!
Objavljeno 24.01.2017.