Uvijek me razveseli kada netko od čitatelja odluči s nama podijeliti svoj recept. Razveseli me ideja da širimo jednu veliku zajednicu ljudi koji uživaju u svojim zdravim obrocima i žele ih podijeliti s drugima.
Naša čitateljica Anamarija Legčević poslala nam je svoj recept za raženi banana bread koji dijelim s vama jer je ideja izvrsna i jednostavna, a tko god je barem jednom probao banana bread zna koliko je to super slastica!
Evo Anamarijinog recepta:
- 240 ml sojinog mlijeka (ili nekog drugog malomasnog mlijeka)
- 3 banane (što zrelije)
- 3 mjerice wheya s okusom banane
- 255 g raženog brašna od cjelovitog zrna
- 50 g zobenih mekinja
- 3 žlice stevije
- 1 žlica praška za pecivo
- pola čajne žličice cejlonskog cimeta
- pola čajne žličice soli
Ralizacija je vrlo jednostavna: Pomiješati sve suhe sastojke u zdjeli. Bananu i mlijeko izblendati, pa uliti u zdjelu s ostalim sastojcima i sve dobro izmiješati dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Istresti u kalup za pečenje kruha ili neki dublji protvan. Peći na 200 stupnjeva 30 minuta.
"Ovaj kruh izvrsno je mazati maslacem od kikirikija i uživati u svakom zalogaju", kaže Anamarija!
Kalorijska vrijednost nije tolko velika. Na 30g (šnita) ima 53 kcal od toga 3g proteina, 9.4g ugljikohidrata i 0.5 g masti.
Hvala Anamarija!
Objavljeno 01.08.2017.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija