Mnogi zapostavljaju plodove mora u svojem kuhanju s objašenjenjem da su recepti s ovim namirnicama komplicirani. No, istina je upravo suprotna.
Darko nam je poslao jedan superjednostavan i superukusan recept za ražnjiće od plodova mora uz tjesteninu i umak od rajčice.
Evo kako:
- 300-500 g morskih plodova
- 5-10 cherry rajčica
- 1 luk
- 200 g pelate rajčica
- Crne masline
- Lišće celera ili peršina
- 3 režnja češnjaka
- 500 g špageta
- Ljuta papričica
- 1 dcl bijelog vina
- Maslinovo ulje
Nekoliko cherry rajčica prerežite na pola i krenite slagati ražnjiće. Bodite plodove redoslijedom koji vam odgovara. Ja sam gledao da imam od svega iz miksa morskih plodova barem jednu stvar na ražnjiću, a završavao sam ih radi ukrasa s polovicom cherry rajčice.
Kada su vam ražnjići gotovi krenite s umakom.
Na maslinovom ulju prodinstajte luk. Kada dobije boju dodajte pelate rajčicu, nasjeckani češnjak, svježe lišće celera i nasjeckane crne masline.
Dodajte začine po želji. Ja volim osjetiti izvorni morski okus hrane pa ne dodajem previše začina. Koristio sam samo sol i jednu ljutu papričicu.
Sve dobro izmiješajte i na vrh posložite morske ražnjiće. Na kraju ih prelijte bijelim vinom i pustite da lagano kuhaju kojih 45-60 minuta uz povremeno miješanje.
Pred kraj skuhajte špagete ili neku drugu tjesteninu. Ako vam se da možete napraviti i domaće njoke koji su možda i bolja kombinacija za ovo jelo.
Poslužite toplo dragoj osobi uz čašu finog crnog vina :). Dobar vam tek!
Izvor: Darkova web kuharica
*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.
Objavljeno 18.04.2017.