Ovaj obrok je u mom slučaju bio desert, prije izlaska. No, nutritivno možete ga slobodno pojesti i za doručak i tako na ukusan i sočan način započeti dan.
Priprema traje oko 5 minuta, hlađenje 15-ak, a ako vam je rikota prethodno stajala u hladnjaku onda hlađenje možete i preskočiti.
Za pripremu, za 2 osobe vam je potrebno:
- ricotta sir, 250 g
- 2 žlice meda
- pola šake badema
- 100 g zaleđenog šumskog voća
U posudici zagrijete šumsko voće s medom, da se dobro sljubi. U svaku posudicu u kojoj ćete servirati ovaj obrok prvo stavite po 1 žlicu mješavime meda i šumskog voća, pa stavite polovicu ricotte. Po vrhu pospite polovicom nasjeckanih badema, pa prelijete ostatkom šumskog voća i meda. Jedite dok je toplo.
Ana i ja smo ovo jele u subotu prije izlaska, čisto da se malo zasladimo, a opet da jutro nakon dočekamo zadovoljne svojim odrazom u ogledalu.
Objavljeno 12.06.2017.