Kad je preda mnom neka aktivnost u duljem trajanju, poput primjerice neke duze voznje biciklom ili planinarenja, volim pojesti obrok kjoi će mi dati energije kroz dulje vrijeme, a opet me neće "zabetonirati" da bih radije ostala doma ležati. Riža je u toj situaciji moj najbolji prijatelj. A onda uz rižu iskombiniram svašta - neki komad mesa, neko povrće i ovaj put - jaje. Može i bez jajeta, ali je u mom slučaju mesa bilo malo pa sam htjela unijeti dovoljno proteina.
Evo sastojaka:
- 80 g riže
- 1 jaje
- 120 g mesa
- 3 žlice umaka od rajčice
- oko raznog 100 g povrća (grašak, paprika)
- 1/2 glavice luka
- malo maslinovog ulja
- začini: papar, peršin
U dubljoj tavi sam zagrijala maslinovo ulje pa stavila luk da se dinsta. Kad je luk pocaklio stavila sam meso i malo vode, da luk ne izgori i da se meso zapravo dinsta, a ne peče. Dok se to dinstalo, stavila sam jaje da se kuha.
Nakon 10-ak minuta dinstanja mesa, dodala sam opranu rižu i 2-3 minute nakon toga i povrće i umak od rajčice i začine. Ja povrće uvijek stavljam zadnje jer volim da ostane malo "živo", a ne premekano i gnjecavo. Kad je bilo gotovo, ostavila sam još malo da stoji, da se arome sljube.
Za to vrijeme sam ogulila jaje i prerezala ga na pola.
Sve sam stavila na tanjur i navalila.
Objavljeno 18.01.2017.