Dok nisam počela živjeti solo nisam ništa znala kuhati. Moj kulinarski doseg su bila kuhana jaja i tjestenina s tunom. Ne zajedno, naravno.
Tjestenina s tunom je zapravo skroz ok obrok ako poslije njega slijedi neka aktivnost za koju će vam trebati energija koju ćete dobiti iz tjestenine, pa evo onda tog recepta koji je osnova i početak svega.
- 60 g tjestenine po izboru
- 1 tuna u salamuri
- šaka maslina, otkoštenih
- 150 g pelata
- 1 žlica maslinog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica maslaca
- začini: sol, papar, bosiljak
Tjesteninu stavite kuhati prema uputama na pakiranju. U tavi ili manjem loncu zagrijte maslinovo ulje pa dodajte na sitno nasjeckan češnjak, da se zacakli. Potom dodajte tunu i lagano prodinstajte uz stalno miješanje. Potom dodajte pelate i malo maslaca i smanjite vatru pa pustite da se krčka par minuta.
Na kraju dodajte začine i masline i ostavite sa strane, da se arome sljube.
Tjesteninu procijedite pa je dodajte u umak i promiješajte prije serviranja. Ovaj obrok možete posuti ribanim parmezanom.
Uživajte.
Objavljeno 15.02.2018.