Osvježavajuća i vrlo hranjiva salata od crvenog graha, kukuruza i avokada s kukuruznim tortilja čipsom, začinjena preljevom od limete s aromatičnim kimom idealna je za toplije vrijeme i velika društva.
Sastojci
- 1 šalica crvenog graha
- 1 šalica kukuruza šećerca
- 1/2 crvenog luka
- Peršina
- 8-10 cherry rajčica
- 1 avokado
Za preljev:
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sok 1 limete
- 1 žličica kima
- 1 žličica naribane korice limete
- Himalajska sol prema ukusu
Za tortilja čips
- 4 srednje velikih kukuruznih tortilja
- Himalajska sol prema ukusu
- ljute čili papričice ili mljevena crvena paprika po želji i ukusu
U maloj zdjelici dodajte sve sastojke za preljev. Dobro promiješajte. Probajte i prilagodite prema ukusu.
Crveni grah i kukuruz dobro isperite pod mlazom vode i ocijedite. Stavite u veliku zdjelu. Dodajte narezani luk, avokado i rajčice. Dobro promiješajte. Dodajte preljev i još jednom dobro promiješajte. Prekrijte poklopcem i ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat da se dobro ohladi.
Poslužite salatu s tortilja čipsom.
Za tortilja čips:
Zagrijte pećnicu na 180C. Narežite tortilje na jednake manje dijelove i posložite na papir za pečenje. Posolite i dodajte ljute začine (prema želji).
Pecite 5-7 minuta, odnosno dok se čips ne zarumeni.
*Kao mjeru koristila sam šalicu od 240 ml (US cup).
Izvor: Natalie’s Food & Health
Objavljeno 10.05.2017.