Ova salatica je vrlo lijepo izbalansirana. Sadrži sve što nam u jednom obroku treba – lijep omjer zdravih masnoća, proteine i ponešto vlakana, ali i ostale nutrijente – vitamine i minerale. Vrlo je hranjiva (zasitna) i i izvrsna je za večeru!
Sastojci:
- 4 tvrdo kuhana jaja rashlađena
- 1 žlica ekstradjevičanskog maslinovog ulja
- 4 žlice grčkog jogurta
- 2 žličice senfa
- 3 žličice svježe naribanog đumbira
- sok limuna po ukusu
- himalajska sol i papar po ukusu
- češnjak u prahu prema želji
- integralno pecivo, tortilja ili tost
- rikula
- svježi krastavac
- svježi mladi luk
- svježi kopar
U posudi izmješajte grčki jogurt, maslinovo ulje, senf, svježe naribani đumbir i sok od limuna.
U odvojenu veću zdjelu za salatu narežite tvrdo kuhana jaja. Dodajte smjesu od ulja i grčkog jogurta i dobro promiješajte. Začinite soli i paprom prema ukusu. Dodajte češnjaka u prahu prema ukusu i želji.
Na integralni tost, pecivo ili tortilju složite redom rikulu i na ploške narezan svježi krastavac. Dodajte salatu od jaja. Pospite svježim koprom i narezanim mladim lukom. Poslužite odmah.
Ova salata može stajati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do 2 dana.
Izvor: Natalie’s Food & Health
Objavljeno 13.06.2017.