Aromatična i predivno hrskava, salata od rikule i graha s preljevom od avokada pravi je hit. Ova salata vrlo je hranjiva, prepuna je kvalitetnih vlakana, proteina biljnog porijekla i zdravih masnoća. Lako se priprema i savršen je uredski obrok ili lagana večera.
Kako idtiče naša Natalie, ova salata od rikule i graha je:
- puna je visokokvalitetnih dijetalnih vlakana koje potiču probavu, potpomažu mršavljenje i rad probavnog sustava,
- bogata je proteinima biljnog podrijekla,
- bogata je zdravim masnoćama,
- bogata je kalijem, vitaminom C, vitaminom A, željezom i vitaminom B,
- bogata je antioksidantima koji štite naše tijelo i potpomažu imunitet,
- brzo se priprema i savršen je uredski ručak ili lagana večera.
Sastojci:
- 2 šalice rikule
- 1 šalica smeđeg graha kuhanog
- 8 cherry rajčica
- 1/2 ljubičastog luka po ukusu
- 1/2 šalice mrkve svježe naribane
Avokado preljev
- 1 avokado
- 2-4 žlice soka od limuna po ukusu
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 žlice grčkog jogurta
- 1 žličica kima
- Himalajske soli i papra po ukusu
U veću zdjelu stavite rikulu i smeđi grah. Dodajte ljubičasti luk narezan na kockice ili lukove, narezane rajčice i naribanu svježu mrkvu. Začinite preljevom od avokada po želji i ukusu.
Avokado preljev
Sve sastojke stavite u multipraktik i izmješajte dok ne dobijete kremasti preljev. Dodajte limunovog soka, soli i papara po ukusu.
Napomena:
Kao mjeru koristila sam šalicu od 240 ml (US cup). Avokado preljev spremite u staklenu teglicu i poklopite poklopcem. Držite na hladnom i koristiti prema ukusu. Salata može stajati narezana bez preljeva u kutiji ili staklenki s poklopcem u hladnjaku do 3 dana.
Izvor: Natalie’s Food & Health
Objavljeno 27.06.2017.