Kolegica iz ureda stalno jede kvinoju. Kvinoja ovako, kvinoja onako. Iako nas ne gnjavi svojim kulinarskim preferencijama ili idejama, ipak, jučer sam otiška u trgovinu po neke žitarice i bez imalo razmišljanja kupila sam upravo kvinoju.
Nije da je inače nikad ne jedem, ali kolegičino gotovo svakodnevno spominjanje ove visokovrijedne žitarice zacijelo je bila jedna jako dobra reklama ovoj namirnici.
Evo kako sam napravila jedan ukusan obrok za ponijeti na posao:
- 30 g kvinoje
- 2-3 cherry rajčice
- 1/2 svejžeg krastavca
- 1/2 manje glavice luka
- 50 g feta sira
- 4-5 otkoštenih maslina
- 3-4 žlice slanutka
- 1 žlica jabučnog octa ili aceta balsamica
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol, papar
Kvinoju skuhate prema uputama na pakiranju pa je procijedite i stavite u zdjelicu. Dodate sve ostale sastojke i začinite pa promiješate i navalite jesti.
Ovaj obrok možete i spremiti pa ponijeti na posao ili na put.
Objavljeno 04.01.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija