Zanimljivo je kako hrana, što je šarenija, već i na prvi pogled izgleda ukusnije. A uvijek se taj osjećaj i obistini kada probate obrok u kojem ste pomiješali što više namirnica i stavili neke omiljene začine.
Osim toga, kada imate više namirnica možete imati svega po malo, što je najčešće slučaj kada radite obrok od ostataka koje ste našli u hladnjaku.
Evo jednog primjera takvog obroka:
- 150 g pilećih prsa
- 2-3 cherry rajčice
- 1 kriška hokkaido bundeve
- 3-4 cvjeta brokule
- šaka svježeg peršina
- maslinovo ulje
- začini po želji: sol, papar, kurkuma, bosiljak...
Meso i bundevu sam narezala na kockice, brokulu na sitnije komade. Prvo sam stavila kuhati meso, pa nakon par minuta bundevu i na kraju brokulu. Pazite da vam se ništa ne prekuha od povrća, već da zadrži hrskavost i okus.
Potom sam sve istresla na tanjur, začinila, a kad se malo ohladilo i dodala cherry rajčice i svježi peršin. Dodala sam i maslinovo ulje, promiješala i prema mnom je bila superukusna zdrava večera.
Objavljeno 21.11.2017.