Šumsko voće u što god stavim, obrok dobije jednu dodatnu vrijednosti i postane - prefin! A šumsko voće zapravo možete staviti u što god želite, od mesa, do kolača, palačinki, jogurta, a ja ih često stavim i kada radim proteinski shake. Ne samo da imaju izvrstan okus, nego je i njihov nutritivni profil - brutalno poželjan.
Bogato je vitaminima i mineralima, a primjerice borovnice su jedan od najjačih antioksidansa, a oksidansi su pomagači u borbi protiv slobodnih radikala koji su odgovorni za razvoj niza bolesti... Dakle, jasno je da je šumsko voće uvijek dobrodošlo.
Ja ga često kao međuobrok napravim s meni dosadnim posnim sirom. Istina, mliječne proizvode općenito jedem vrlo rijetko, a kad ih jedem onda je to neki posni sir kojem popravim okus ovako nekim finim bobicama.
- 100 ml tekućeg jogurta
- 150 g kremastog posnog sira
- 3 žlice bobičastog voća
Voće sam imala zamrznuto pa sam ga malko ostavila da se otopi, u zdjelici na radijatoru. Za to vrijeme sam jogurt i posni sir dobro promiješala, može i u blenderu.
Potom sam čaše napunila do pola pa izlila polovicu voća i soka od otopljenog voća. Preko sam prelila ostatak jogurta i sira pa po vrhu dodala ostalo voće i sok.
Fora u tom izlijevanju u slojevima je u tome da ovako sigurno kako god zagrabite u žlici imate i voća, a ne samo jogurt i sir.
Objavljeno 14.03.2017.