Kad bih trebala napisati koja me hrana podsjeća na djetinjstvo, zacijelo bi među prvih 5 namirnica bila škarpina. Iz današnje perspektive, čini mi se da smo je jeli barem 3 puta tjedno. Da, tome je zacijelo pomoglo i to što je tata imao neke prijatelje ribare koji su mu, po povratku s mora, donosili svježu ribu. Dakle, ribe je uvijek bilo i danas sam sretna zbog toga: imam naviku jedenja ribe, a i nemam strah od njezinog pripremanja.
Istini za volju, priprema ribe je vrlo jednostavna. Posebno ako želite najjednostavnije: ribu na lešo s blitvom. Danas, gotovo 200 km od mora, nažalost, primorana sam češće jesti smrznutu ribu, no to i dalje ne znači da riba ne može biti fina i brzo gotova.
Najdraže mi je ribu jesti za večeru, nikada mi ne padne teško i mirno spavam. I da, uvijek je jedem prstima i zamljackam se od glave do pete. ;) Na kraju sam sretna. I moja mačka, također ;)
Dakle, škarpina s blitvom i krumpirom
- 1 škarpina
- 100 g blitve
- 2 manja krumpira
- malo svježeg peršina
- 3 žlice maslinovog ulja
Škarpinu sam skuhala. Krumpir sam skuhala. Blitvu sam skuhala. Sve sam procijedila i stavila na tanjur pa posula sitno nasjeckanim peršinom i zalila maslinovim uljem.
Može li biti jednostavnije?
Objavljeno 29.07.2015.