Nakon ovoga recepta ništa više neće biti isto. Budite spremni da ćete me obožavati. I vaša djeca, također. ;)
U ponedjeljak sam iskoristila slobodan dan za odlazak na plac. Uz piletinu, salatu, blitvu i jaja, počastila sam se i mjericom malina. Kad sam došla doma, trebalo je smisliti neku dobru foru za recept s njima, da ih baš ne pojedem same. Nešto mi je palo na pamet pa sam se poigrala i evo kako je ispalo. Ovo je super recept i za vaše klince jer će dobiti "sladoled", a u njemu pritom neće biti nikakvih dodanih šećera i drugih gluposti koje inače možete naći u kupovnim sladoledima.
Ovaj sladoled ima puno zdravih masti, nešto sitno ugljikohidrata i jako je fin! Pokušajte odjednom ne pojesti baš sve. Ne garantiram da ćete uspjeti.
Sastojci:
- 120 g maslaca od kikirikija
- 150 ml jogurta
- 100 ml bademovog ili zobenog mlijeka
- 2 žlice meda
- 100 g malina
- 100 ml cijeđenog soka naranče
- 30 g oljuštenih sjemenki konoplje
U blender ubacite maslac od kikirikija, jogurt, mlijeko i med i blendajte dok ne postane jednolična smjesa. Smjesu izlijte u kalupe do trećine svakog kalupa. Kalupe stavite hladnjak na smrzavanje na sat vremena.
U posudu istresite maline i dodajte narančin sok te sve izmijeajte, pazeći da se maline ne smrve skroz već da ostanu u komadima. Iz hladnjaka izvadite smrznute kalupe, u svaki stavite malo oljuštenih sjemenki konoplje pa do vrha napunite s malinama i narančinim sokom.
Na kraju zabodite štapiće i vratite u hladnjak na još sat vremena.
Kad je gotovo, navalite na lizanje ;)
Objavljeno 09.09.2015.