Postoje neke namirnice koje bih ja mogla jesti svaki dan. Među njima su svakako jaja i palačinke.
Najčešće to završi time da od jaja napravim palačinke pa imam „2 u 1“ i time zadovoljim sve svoje ljubavi. No, u želji da malo proširim vidike, guglala sam različite palačinke, s različitim brašnima i drugim sastojcima i ove koje slijede su mi jedne od najdražih.
Sastojci:
- 45 g slanutkovog brašna
- 1/2 glavica luka, nasjeckana na što sitnije
- Sol, papar
- Žličica nasjeckanog svježeg peršina
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 120 ml vode + dodatno vode po potrebi
Postupak:
- Nasjeckajte luk na što sitnije, gotovo da vam je u stanju kašice.
- U posudi pomiješajte brašno, začine, peršin i prašak za pecivo.
- Dodajte vodu i miješajte dok se ne razbiju sve grudice. Ako dovoljno jako mutite u smjesi će se napraviti mjehurići.
- Tavu pošpricajte kokosovim uljem u spreju i zagrijte.
- Sada palačinke ispecite na klasičan način, kao obične slatke palačinke koje ste naučili peći od svojim mama i baka.
Kad je palačinka gotova stavite je sa strane pa krenite pripremati meso i ostatak nadjeva:
- 150 g pilećih prsa, narezanih na kockice
- Začini po želji: sol, papar, peršin
- 50 g feta sira
- svježa rikola
Priprema:
- Meso nasjeckajte na kockice i začinite.
- Ispecite meso na tavi pa ga ostavite sa strani, da meso otpusti vodu.
- Kad je meso otpustilo, uzmite palačinku, na polovicu naslažite meso, rikolu i usitnjenu fetu
Uživajte u ovom finom obroku koji možete jesti za ručak ili večeru.
Objavljeno 12.02.2020.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija