Tikvice se zaista mogu jesti svakako. Iskreno, ja ih najčešće samo narežem kao krastavce i jedem sirove. Puno su mi finije od krastavaca jer - imaju okus ;) a i krastavci mi često teško padnu na želudac, što s tikvicama nije slučaj.
Našla sam danas neki recept za jedan snack koji je brzo gotov, a zanimljiv. Usput, danas je trening nogu, pa sam si dozvolila i malo kaloričniji obrok jer će na treningu biti potrebno imati snage.
Zapečene tikvice s parmezanom
Sastojci:
- 2 tikvice
- 70 g ribanog parmezana
- 30 g krušnih mrvica
- 2 žlice maslinovog ulja
Tikvice sam narezala na ploške, oko 1/2cm debljine. Prelila sam ih maslinovim uljem i promiješala pa rasporedila na papir za pečenje (u protvan). U posiudi sam promiješala parmezan i krušne mrvice i na svaku ploškicu tikvica stavila malo te smjesice.
Stavila sam sve na 200 stupnjeva, dok parmezan i mrvice nisu počeli dobivati zlatno-smeđu boju.
Fino je, hrskavo i slatkasto.
Objavljeno 30.07.2015.