Nekako mi je uvijek najteže smisliti što jesti za međuobrok, ako ne želim baš udovoljiti nutritivne potrebe tijeka šakom badema. Tada se javim najboljem prijatelju Googleu i on uvijek ima neko rješenje. Jučer me počastio idejom kako pripremiti nešto što se zove – Vijetnamska salata.
Sastojaka ima jako puno, ali nakon što se malo potrudite dobit ćete superukusan i osvježavajuć obrok, savršen za ove nadolazeće vruće ljetne dane. Uostalom, ne morate slijepo slijediti recept…
Evo što sam ja pomiješala (za 2 osobe):
- 30 g ribanog svježeg kupusa
- 1 mala ribana mrkva
- 1 ribane tikvice
- 1 manja rajčica, narezana na trakice
- 1 srednje velika ribana kruška
- 1 srednje velika ribana jabuka
- 150 g pilećih prsa, narezana na trakice
- 1 šaka svježeg peršina, malo usitnjeni samo veliki listići
I za dressing:
- 1 češanj češnjaka, narezan na što sitnije
- 1 chili papričice, šđto sitnije narezane
- 1 žlica aceta balsamica
- 1 žlica cijeđenog limuna
- 1 žlica bučinog ulja
- Malo soli
Sve sastojke za dressing sam ubacila u manju posudicu i promiješala pa pustila da stoji. Za to vrijeme sam ispekla piletinu, narezala i naribala voće i povrće i sve podijelila u dvije posude. Potom sam dressing razlilla po svakoj mješavini i promiješala.
Malo se treba potruditi da sve naribate i nasjeckate, ali kad je gotovo jako je fino. A i lijepo izgleda.
Objavljeno 02.06.2015.