Čest problem s piletinom jest da je - presuha. No, i tome se može stati na kraj, ako se piletinu pripremi u "zatvorenim" uvjetima. Dobar izbor tako zatvorenih uvjeta su vrećice za pečenje ili alu-folija.
Evo jedne ideje, kako pripremiti piletinu s povrćem kako bi se zadržala sočnost piletine.
Sastojci:
- 4 komada pilećih prsa
- 1 tikvica
- 1 paprika, narezana na trakice
- 8 šparoga, narezane na komade duljine 2-3 cm
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica aceta balsamica
- bosiljak, kurkuma
- sol, papar
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Uzmite 4 veća komada aluminijske folije. U posudi u 4 puta promiješajte po jedan komad mesa, četvrtinu tikvice i paprike, 2 šparoge, pola žlice maslinovog ulja i malo aceta te začine. Sve dobro promiješajte pa smjesu istresite na alu foliju i dobro na vrhu zatvorite.
Kad su sva 4 smotuljka spremna, premjestite ih na gril i pecite 20-25 minuta. Jednom, na pola pečenja, izvadite, otvorite, promiješajte i vratite u pećnicu.
Kad je gotovo, izvadite i ostavite zatvoreno da stoji još desetak minuta.
Meso zadrži sočnost i poprimi miris povrća i začina.
Objavljeno 07.06.2016.