Danas jedemo bakalar, "na bijelo", "na mornarski", kako god znate. Bez puno mudrovanja, ja sam danas odlučila raditi filete bakalara u začinskom bilju. Ili: najjednostavnije moguće.
Sastojci:
- 500 g fileta bakalara
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/2 čajne žličice chillyja
- 1/2 čajne žličice peršina
- 1/2 čajne žličice origana
- 1/3 čajne žličice kima
- sok od jednog limuna ili limete
Pećnicu sam zagrijala na 200 stupnjeva, a na protvan stavila papir za pečenje. Preko fileta sam ravnomjerno stavila chilly, peršin i origano i pekla 5-6 minuta, dok bakalar nije pobijelio.
U posudici sam potom pomiješala maslinovo ulje, kim i limunov sok pa stavila da se zagrije i lagano zakuha, oko minute. Prije serviranja sam ovu mješavinu prelila preko fileta bakalara.
Eto, može li jednostavnije, a da i dalje bude ukusno?
Objavljeno 24.12.2015.
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija