Par minuta nakon što sam objavila blog o talijanskoj tjestenini s pelatima, naša Martina Presečan je objavila fotku jedne prave divote od koje sam isti tren ogladnila!
Špageti od slatkog krumpira s piletinom u kokosovom mlijeku!
Čak i bez da pogledate fotku, jasno vam je! Ovo je divota u koju želite doslovno - zaroniti!
Martinu sam odmah kontaktirala i zamolila da podijeli s nama svoj recept, pa ga evo, ja sad dijelim sa svijetom ;)
Ovo su sastojci i količine za jednu osobu.
- batat od cca 200g
- 200g pilećih prsa
- 1/4 crvenog luka
- dvije velike žlice rezanog kokosa
- himalajska sol
- crni papar
- par listova stabljike od celera
Narezati luk i piletinu na što manje komadiće. Na masnoći ( ja sam koristila kokosovo ulje bez mirisa i okusa, ali jako je fino i s maslacem) popržiti luk dok ne pozlati pa na njega dodati nasjeckanu piletinu, dobro pomiješati, posoliti i popapriti po želji i podliti pilećim temeljcem ili vodom (dovoljne su dvije do tri velike jušne žlice ).
Lagano dinstati na srednje jakoj vatri i na samom kraju dodati kokos, sve skupa opet dobro pomiješati i pirjati dok kokos ne pozlati (paziti na vrijeme pirjanja kokosa jer lako zagori )
Na spiralizatoru od batata napraviti špagete i staviti u wok, podliti sa pilećim temeljcem ili vodom (4 velike jušne žlice) i na srednje jakoj vatri dinstati uz oprezno miješanje kako bi batat ostao u obliku špageta.
Na samom kraju poklopiti da dodatno još omekša. Staviti na tanjur, dodati piletinu s kokosom i na samom kraju posuti nasjeckani celer.
Dobar tek :)
p.s. ovo bijelo je kokosovo vrhnje, ali to je za one najokorjelije ljubitelje kokosa ;)
Martina, hvala ti na ovoj divoti i slobodno i dalje dijeli s nama svoje kulinarske divote!
Objavljeno 03.02.2017.