Pogledaj BLACK FRIDAY akcije do 50% popusta

Špageti od slatkog krumpira s piletinom u kokosovom mlijeku

špageti batat

Par minuta nakon što sam objavila blog o talijanskoj tjestenini s pelatima, naša Martina Presečan je objavila fotku jedne prave divote od koje sam isti tren ogladnila! 

Špageti od slatkog krumpira s piletinom u kokosovom mlijeku!

Čak i bez da pogledate fotku, jasno vam je! Ovo je divota u koju želite doslovno - zaroniti! 

Martinu sam odmah kontaktirala i zamolila da podijeli s nama svoj recept, pa ga evo, ja sad dijelim sa svijetom ;)

Ovo su sastojci i količine za jednu osobu.

  • batat od cca 200g
  • 200g pilećih prsa
  • 1/4 crvenog luka
  • dvije velike žlice rezanog kokosa
  • himalajska sol
  • crni papar
  • par listova stabljike od celera

Narezati luk i piletinu na što manje komadiće. Na masnoći ( ja sam koristila kokosovo ulje bez mirisa i okusa, ali jako je fino i s maslacem) popržiti luk dok ne pozlati pa na njega dodati nasjeckanu piletinu, dobro pomiješati, posoliti i popapriti po želji i podliti pilećim temeljcem ili vodom (dovoljne su dvije do tri velike jušne žlice ).

Lagano dinstati na srednje jakoj vatri  i na samom kraju dodati kokos, sve skupa opet dobro pomiješati i pirjati dok kokos ne pozlati (paziti na vrijeme pirjanja kokosa jer lako zagori )

Na spiralizatoru od batata napraviti špagete i staviti u wok, podliti sa pilećim temeljcem ili vodom (4 velike jušne žlice)  i na srednje jakoj vatri dinstati uz oprezno miješanje kako bi batat ostao u obliku špageta.

Na samom kraju poklopiti da dodatno još omekša. Staviti na tanjur, dodati piletinu s kokosom i na samom kraju posuti nasjeckani celer.

Dobar tek :) 

p.s. ovo bijelo je kokosovo vrhnje, ali to je za one najokorjelije ljubitelje kokosa ;)

Martina, hvala ti na ovoj divoti i slobodno i dalje dijeli s nama svoje kulinarske divote! 

Objavljeno 03.02.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija