Nedavno sam naletjela na dobar popust na avokado u jednom supermarketu pa sam kupila desetak komada i sad - svaki dan jedem avokado. Jučer sam vam pisala o brzinskom kolaču od avokada i maslaca od kikirikija koji sam složila nakon puta, a sinoć sam, nakon dugo vremena dobila želju za špagetima!
Jedan avokado je žrtvovan za zadovoljenje moje želje za tjesteninom. Prije toga sam odradila dobar trening pa tjestenina u večernjim satima nije takvo zlo, kako se na prvu može činiti. No, ako ipak za večeru preferirate više proteinski obrok, onda ovo možete jesti i za ručak. Uz ovu tjesteninu, možete dodati komad mesa, pa imate potpun obrok.
Dakle,
- 1 šaka tjestenine
- 1 avokada
- 1/2 limuna
- 1 žlica maslinovog ulja
- malo svježeg bosiljka
- 1 žličica parmezana, po želji
Tjesteninu sam skuhala prema uputama na pakiranju. Avokado sam ogulila i očistila od koštice pa njegovo meso ubacila u blender. Dodala sam iscijeđeni sok polovice limuna, maslinovo ulje i bosiljak. Možete i posoliti ako želite. Izblendala sam dok nisam dobila kremastu smjesu.
Tjesteninu sam procijedila i stavila na tanjur, preko nje istresla kremu od avokada i sve dobro promiješala. Na kraju sam po vrhu posula malo parmezana i to je to.
Sve je gotovo u maksimalno 15 minuta.
Objavljeno 08.09.2015.