Čega se zaželim kad sam na low carb prehrani? Ne, ni pizze, ni burgera, ni nekih grickalica ili sličnih "nezdravoća" već jednostavne tjestenine. Pašte!
Zato danas na tanjuru imam tjesteninu/paštu s kozicama u umaku od rajčice.
Osim što je fino, sve je gotovo u maksimalno 30 minuta.
Sastojci:
- 200 g očišćenih kozica
- 2 zrelije rajčice
- 200 g špageta
- Sol, papar, po želji
- 100 ml bijelog vina
- malo svježeg peršina
- 2 žlice maslinovog ulja
Na tavi zagrijte maslinovo ulje i kad je srednje toplo dodajte kozice. Promiješajte svake otprilike 2 minute, da se ne zalijepe, već zapeku sa svih strana. Nakon toga, dodajte vino i poklopite da se krčka, još 3-4 minute. Nakon toga, smjesi dodajte na kockice nasjeckanu rajčicu, pa pirjajte desetak minuta. Po želji posolite.
Istovremeno, po uputama na pakiranju, skuhajte tjesteninu. Kad je gotova, procijedite je i dodajte gotovom umaku s kozicama pa dobro promiješajte. Pustite desetak minuta da odstoji i sljubi se. Servirajte na tanjur, pa pospite svježm peršinom.
Dobar tek!
Objavljeno 18.06.2015.