Jede mi se tjestenina. Baš onako - špageti! Dogodi se to vrlo rijetko, možda par puta godišnje. Želju najčešće ostvarim tako da mami najavim da kad dolazim u Rijeku spremi špagete s gulašom. Onda se "ubijem" u tom obroku i mirna sam narednih mjeseci.
No, kako sam prošli vikend bila u Rijeci, a ponovo ne znam kad ću ići, želju koja se sada pojavila morala sam ispuniti na neki jednostavniji način.
Ispalo je skroz ok i usput: jako je brzo gotovo.
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- 150 g pilećeg fileta, narezan na kockice
- 100 g integralnih špageta
- 4-5 rotkvica
- 1/2 svježeg krastavca
- par listova svježeg peršina
- kurkuma, chilly, papar
Meso sam izrezala na kockice i začinila kurkumom, chyllijem i paprom. Tjesteninu sam stavila da se kuha, prema uputama na pakiranju.
Na tavi sam zagrijala maslinovo ulje pa dodala na sitno narezan češnjak. Kad se zacaklio dodala sam sitno narezan luk i podlila s malčice vode, samo da luk ne izgori. Kad je luk postao proziran dodala sam meso i dinstala dok nije bilo gotovo.
Tjesteninu sam procijedila i dodala mesu pa sve promiješala. Dodala sam na tanke kolutove narezane rotkvice i krastavce i listiće peršina.
Objavljeno 14.06.2016.