Još jedan španjolski recept koji sam naučila u svojim "španjolskim pripremama" o kojima sam već pisala jest piletina s rižom, pripremljena na španjolski način. U izvorniku, obrok se zove "Arroz con pollo".
Evo sastojaka:
- 1 glavica luka, narezana na što sitnije
- 1 zelena paprika, narezana na kockice
- 1 crvena paprika, narezana na kockice
- 2 češnja češnjaka, narezana na što sitnije
- 250 g pilećih prsa, narezana na kockice
- 180 g riže
- 1 žličica šafrana
- sol, papar
- 2 žlice maslinovog ulja
U dubljoj tavi zagrijete maslinovo ulje, pa dodate češnjak, luk i paprike i dinstate 3-4 minute, dok luk ne postane staklast. Potom maknite s ploče- Piletinu začinite sa soli i paprom.
U drugoj tavi, na malo maslinovog ulja ispecite piletinu tako da dobije nježnu smeđu boju, sa svih strana.
Potom meso izvadite a na istoj tavi prepecite rižu, uz stalno miješanje, oko 1 minute. Riži dodajte povrće i zalijte vodom pa dodajte šafran i promiješajte. Nakon 5-6 minuta dodajte povrće i promiješajte, pa poklopite i pustite da se krčka dok sva tekućina ne ispari a riža se skuha.
Servirajte toplo.
Objavljeno 27.06.2016.