Volim ribe, o tome sam već pisala. Jedem ih većinu dana u tjednu, najčešće za večeru, a vikendom se, nakon obilaska tržnice, počastim i ribljim ručkom. Morski geni tu najviše dolaze na vidjelo.
Osim što je sama spremam i svoje prijatelje pokušavam uvjeriti: nijedan obrok nije jednostavnije pripremiti od onoga s ribom!
Ribu jedem svu, od srdela i inćuna, do orada, brancina, lososa, tune.. .sve za što mi moj ribar na tržnici kaže: "Uzmi ovo, svježe je!"
Danas s vama dijelim svoj superjednostavni recept za pripremu srdela:
Potrebno vam je:
- 500 g svježih srdelica
- 1 limun
- 1 žlica maslinovog ulja
- peršin
Na protvan stavite papir za pečenje, a pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Srdelice rasporedite po papiru za pečenje, pospite s šeršinom, prelijte s maslinovim uljem te na kolutove narezan limun rasporedite po srdelama.
Stavite u pećnicu i pecite 10-15 minuta. Kao prilog možete jesti blitvu, špinat ili kuhani krumpir. Ovison o želji ili planu prehrane.
Uslast!
Objavljeno 20.03.2015.