Piletina i brokula su pravi fitness obrok, no ove dvije namirnice mogu biti pripremljene na više načina, od klasičnog i mnogima najdosadnjeg do primjerice ove stir-fry verzije.
- 200 g pilećih prsa
- 150 g brokule
- 2 češnja češnjaka
- 1 glavica luka, narezana na što sitnije
- 1 žličica soja sosa
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol, papar, kurkuma, chilly
U srednje veliku posudu stavite meso narezano na kockice i dodajte mu na sitno nasjeckan jedan češnjak, luk, sol, papar, kurkumu, chilly, soja sos i maslinovo ulje pa ostavite da se marinira barem 20 minuta.
Brokulu nakidajte na cvjetove pa stavite kuhati na par minuta. Brokula vam se ne smije prokuhati. Ocijedite je i ostavite sa strane.
Na tavi potom zagrijte žlicu maslinovog ulja pa dodajte ocijeđenu brokulu u miješajte na ulju 30-ak sekundi. Dodajte drugi na sitno nasjeckani češnjak i još malo soli i papra. Dinstajte dok brokula, nakon par minuta, ne postane lagano hrskava. Izvadite brokulu na tanjur.
Na tavu dodajte marinirano meso, s marinadom pa dinstajte dok tekućina ne ispari, a piletina dobije po rubovima, lijepu smeđu boju. Piletinu potom dodajte brokuli i uživajte u ovom fit obroku.
Objavljeno 09.04.2018.