Mesna štruca je obrok koji mnogi jako vole jesti, ali tek rijetki vole pripremati. Iako, priprema mesne štruce je zapravo vrlo jednostavna i ne zahtijeva niti neku posebnu tehniku niti vještinu.
Donosimo vam recept za Darkovu mesnu štrucu:
Sastojci:
- 630 g mljevenog mesa
- 70 g zobenih pahuljica, sitniji tip
- 135 g luka
- 250 ml pasirane rajčice
- 100 g mrkve
- 10 g svježeg peršina
- 2 jaja
- Sol papar
Postupak:
- U duboku posudu stavite mljeveno meso. Preko njega dodajte mrkvu i luk narezane na kockice, grubo sjeckani peršin i 70 grama zobenih pahuljica.
- Začinite sve s dvije žličice soli i jednom žličicom mljevenog šarenog papra te sve dobro pomiješajte rukama u jednoličnu smjesu.
- Zatim dodajte 2,5 dcl pasirane rajčice te i nju umiješajte u smjesu, a na kraju isto učinite i s dva cijela jaja.
- Mesnu štruci istresite u uski kalup za kruh obložen papirom za pečenje, a zatim je stavite u prethodno zagrijanu pećnicu peći na 200 stupnjeva oko 50-60 minuta.
- Poslužite ju uz pire krumpir ili kiselo vrhnje, a ukrasite sa svježe sjeckanim peršinom.
Izvor: Darkova web kuharica
*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.
Objavljeno 13.11.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija