Punjene paprike, rajčice, tikvice… sve je jako fino i svaka nova ideja naleti na super interes svih koji vole fino papati. Ovaj put punimo rajčice, ali ih, za razliku od inače, ne pečemo u pećnici nakon punjenja.
Naravno, to podrazumijeva da je nadjev termički obrađen.
- 3 rajčice
- 30 g riže
- 3 fete pancete
- 3 manja šampinjona
- 1/2 mladi luk
- 1 feta gaude ili sličnog sira
Rižu stavite kuhati prema uputama na pakiranju.
Rajčice izdubie žličicom, nutritu sačuvajte i nasjeckajte na sitno.
Za to vrijeme na zagrijanoj tavi popržite pancetu nasjeckanu na kockice. Potom dodajte na fetice narezane gljive i uz miješanje ostavite da se pirjaju par minuta.
Kad je riža gotova, procijedite je i umiješajte s pancetom i gljivama. Smjesi dodajte meso rajčice i luk nasjeckan na kolutiće.
Na kraju smjesom napunite rajčice i po vrhu pospite sir.
Uživajte u ovom načinu punjenja rajčica.
Objavljeno 27.09.2018.