Večera. Jednostavna i sočna. Skoro pa sam napisala haiku od ove divote s kojom sam se počastila pred spavanje.
Dijelim, malo se potrudite oko tapenade i uživajte:
Sastojci:
- 1 patlidžan
- Malo maslinovog ulja
Za tapenadu:
- 100 g zelenih otkoštenih maslina
- 100 g crnih otkoštenih maslina
- 30 g sušenih rajčica
- 1 žličica kapara
- 1 slani inćun
- 1 žlica iscijeđenog limunovog soka
- 1 češanj češnjaka
- 1 žlica na sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i majčine dušice
- 1 žlica maslinovog ulja
Postupak:
Patlidžan narežite na ploške debele oko 1 cm. Lagano ih pospite s uljem, više da pošpricate, a ne da zalijete. Zagrijte gril tavu i stavite patlidžan peći. Pecite sa svake stane po par minuta.
Tapenada:
Sve sastojke osim maslinovog ulja istresite u blender i blendajte dok ne dobijete kremastu smjesu bez ikakvih komadića bilo kojeg od sastojaka. Potom u smjesu, polako dodajte maslinovo ulje.
Dodajte ulja koliko smatrate dovoljnim. Ako pretjerate s uljem, ono će se odvojiti po rubu posude kad namaz pretresete u posudu.
Kad je patlidžan gotov, namažite svaku fetu, slojem namaza i uživajte u sočnoj večeri.
Objavljeno 01.03.2019.