Subotnje kišno poslijepodne odlučila sam ostati u stanu i počastiti se nekim finim ručkom. Odavno nisam radila punjene tikvice, a to je uvijek dobra ideja zbog više razloga: jednostavna priprema, kvalitetni sastojci i mala mogućnost pogreške.
Evo kako sam ih napravila (za 2 osobe)
- 250 g piletine
- 1 glavica luka
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 rajčica
- 150 ml pelata
- 1,5 tikvica
- 3 malo deblje fete nekog masnog sira, koji se dobro topi (ja sam koristila cheddar)
- začini: kurkuma, papar, slatka papričica
Dvije tikvice sam razrezala po duzini i žličicom izdubila 3 polovine. Meso tikvice sam narezala na sitno i ostavila sa strane. U tavi sam zagrijala maslinovo ulje pa lagano prodinstala na tanko nasjeckan luk. Potom sam luku dodala na kockice narezanu piletinu, promiješala i ostavila da se lagano krčka.
Kad je piletina pobijelila, dodala sam na kockice narezanu rajčicu, pelate i začina pa ostavila još 2-3 minute pa potom dodala i nutrinu tikvica. Po potrebi dodajte malo vode tijekom kuhanja, da se smjesa ne zalijepi za dno tave. Kad je kuhanje pri kraju ostavite otklopljeno da sav višak tekućine ispari.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a polovice tikvice stavite na papir za pečenje. Svaku polovicu napunite smjesom, a po vrhu posložite sir.
Stavite u pećnicu na 15-ak minuta, koliko je dovoljno da tikvica omekša i da je obrok gotov.
Uz ovaj fini obrok dovoljno je da servirate zelenu salatu.
Objavljeno 19.03.2018.