Tjestenina bolonjez, po maminom receptu je uvijek - najbolja tjestenina. Ne samo da nemate straha oko toga hoće li obrok uspjeti, već vas i okus podsjeti na dom i djetinjstvo.
Sastojci:
- 250 g mljevene junetine, što manje masne
- 250 g pasate
- 200 g tjestenine
- 1 manja glavica luka
- malo maslinovog ulja
- začini: sol, papar, peršin
Na tavi sam zagrijala ulje pa stavila na sitno nasjeckan luk. Uz miješanje, popržila sam luk dok nije postao staklast pa sam mu dodala meso i dobro sve promiješala. Meso će brzo posvijetliti i prestati biti crveno. Tad sam dodala oko 150 ml vode i poklopila. Ostavila sam da se to dinsta uz povremeno miješanje.
Nakon par minuta, kad je voda malo isparila sam dodala začine pa još jednom promiješala. Pred kraj sam mesu dodala pasatu i sve dobro promiješala pa još par minuta ostavila da se dinsta, uz stalno miješanje.
Dok se meso dinstalo, u drugoj posudi sam skuhala tjesteninu, prema uputama na pakiranju. Birajte tjesteninu koju najviše volite, meni su uvijek prvi izbor klasični špageti ;)
Kad je tjestenina kuhana, procijedila sam je i stavila na tanjur pa preko prelila umak. Vrlo jednostavno, zapravo, zar ne?
Objavljeno 09.12.2016.