Nekidan sam ugrabila avokado na sniženju 50%. Kupila sam 10 komada. Jedem ga u svim obrocima. S obzirom na različite faze u kojima se moj avokado nalazi, prilagođavam se obrocima. Oni tvrđi završe u salatama, mekaniji u kremama i umacima. A umak od avokada je gotov dok trepnem. Doslovno.
Jučer sam za ručak imala upravo toliko vremena: treptaj. I kad sam otvorila oči preda mnom je bila tjestenina u umaku od avokada.
- 100 g tjestenine
- 1 avokado
- 1/2 limuna
- 1 češanj češnjaka
- par listova bosiljka
- sol, papar po želji
Tjesteninu sam stavila da se kuha, prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuhala, u posudu sam stavila avokado, sitno narezan češnjak, iscijeđen sok limuna, nasitno narezan bosiljak, sol i papar i sve dobro vilicom stisnula dok nisam dobila kašicu bez grudica avokada.
Kad je tjestenina bila gotova, procijedila sam je i istresla na tanjur pa prelila umakom i sve pomiješala. I gotovo.
Objavljeno 11.11.2015.