Kupovanje gotovog umaka od rajčice je jednostavno, no ako umak napravite sami, prvim zalogajem ćete skužiti razliku i ubuduće vam neće pasti ni na pamet jesti kupovne umake.
Sastojci za 2 osobe su kako slijedi:
- 500 g što zrelijih rajčica
- 1 manja glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica kokosovog ulja
- 1/2 mrkve
- 1 stabljika celera
- 30 g poriluka
- sol, papar, bosiljak, origano
Tjesteninu stavite kuhati prema uputama na pakiranju.
U posudi zagrijete ulje pa dodate na sitno nasjeckan luk i češnjak. Dinstajte dok se češnjak ne zacakli, a pazite da ne izgori. Rajčice ogulite, očistite od čoštica pa nasjeckajte na kockice i dodajte u tavu, gdje se luk pirja.
Na laganoj vatri kuhajte 10-ak minuta pa dodajte sve ostalle sastojke pa ostavite da se dinsta dok se potpuno ne pretvori u kašicu. Ako je potrebno tijekom kuhanja, dodajte vode, da se smjesa ne zalijepi za dno posude.
Kad je tjestenina gotova, procijedite je stavite na tanjur pa prelijte umakom i navalite.
Objavljeno 24.07.2018.