Tjestenina je mnogima jedna od najdražih namirnica, a obroci koji je sadrže - najfiniji i teško mogu zamisliti da se moraju odreći tjestenine. Naravno, ako vam nutritivni plan to omogućava, tjestenine se nije ni potrebno odreći, pa onda, svaki put kad je pripremate - učinite to što zanimljivije i maštovitije. I zaista, svaki put uživajte u ovom dragom obroku. Sastojci:
- 200 g mljevenog junećeg buta
- 2-3 šampinjona
- 1 mrkva
- 100 g dobro topivog sira (npr gauda)
- 100 g tjestenine po izboru
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 glavice luka
- začini: sol, papar, bosiljak
Postupak:
Tjesteninu stavite kuhati prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, na tavi zagrijte maslinovo ulje pa stavite češnjak i na što sitnije nasjeckan luk da se lagano dinstaju, dok ne postanu prozirni. Potom dodajte meso i mrkvu narezanu na kolutove i promiješajte pa ostavite da se malo dinsta. Kad meso posvijetli i počne dobivati nježno smeđu boju, dodajte na sitno narezane gljive i prelijte pelatima, pa promiješajte i poklopite. Ostavite da se krčka par minuta. Pri kraju, dodajte začine po želji.
Tjesteninu procijedite i stavite na tanjur, a preko nje prelijte umak. Po vrhu naribajte gaudu tako da se lijepo otopi na toplom umaku.
Objavljeno 28.03.2017.