Tjestenina s pelatima i različitim povrćem mnogima je jako drag obrok. Ja je radim po nekom maminom receptu
- 1 žlica maslinovog ulja
- 2 glavice luka
- 2 crvene paprike (ili crvena i žuta)
- 1 konzerva pelata (400g)
- sol, papar
Tjesteninu stavite kuhati prema uputama na pakiranju.
Na tavi zagrijati maslinovo ulje pa ubaciti na sitno nasjeckan luk i pustit da se pirja. Kad se luk zacakli, dodatni na sitno nasjeckanu papriku i promiješati pa ostaviti da se pirja.
Ako je suho, dodati malo vode. Kad paprika bude malo mekša, dodati pelate koji su također narezani na sitno i dodati začine. Pirjati dok gotovo sva tekućina na ispari. I to je to, umak je gotov.
Tjesteninu procijedite pa stavite na tanjur i prelijte umakom.
Objavljeno 18.07.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija