Naravno, tjestenina s rajčicom je jedan od najčešćih obroka koji se jedu na moru, ako uopće u te dane kuhate. Ako ste malo osvješteniji u važnost unosa proteina, obroku ćete dodati i jednu konzervu tune, ali može i bez nje.
Samo nemojte pretjerivati u količini tjestenine jer, budimo realni, većinu vremena, ležite na plaži i nije da baš trošite neku silnu energiju.
Sastojci:
- 100 g tjestenine
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- 200 g nasjeckanih pelata
- 1 žlica koncentrata rajčice
- 1 žličica kokosovog šećera
- začini: bosiljak, sol
- po želji, 1 limenka tune u salamuri
Tunu dobro procijedite. Tjesteninu stavite da se kuha, prema uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, u posudi zagrijte maslinovo ulje pa stavite na sitno nasjeckan češnjak.
Kad se češnjak zacakli, stavite sve ostale sastojke osim bosiljka. Smanjite vatru i ostavite da se lagano dinsta 5-6 minuta.
Na kraju dodajte bosiljak i promiješajte pa prelijte preko procijeđene tjestenine. Uživajte u tjestenini i poslije odradite dobar trening, da potrošite energiju koju ste ovim obrokom unijeli u sebe.
Objavljeno 18.08.2017.