Škampi? Yes, please.
Škampi, pesto i tjestenina? Odmah!
Od ideje do realizacije i uživanja: 30 minuta, maksimalno.
Sastojci (za 2 obroka):
- 6 većih škampa, očišćena iz oklopa
- 1 češanj češnjaka
- 1 žličica zdrobljene chilli papričice
- 1 žlica maslinovog ulja
- sol, papar, po želji
- 200 g tjestenine, po želji
Za domaći pesto:
- 30 g svježeg bosiljka
- 15 g pinjola
- 1,5 žlica maslinovog ulja
- 1,5 češanj češnjaka
- 30 g ribanog parmezana
U loncu zagrijte vodu u kojoj ćete kuhati tjesteninu. Dok se voda grije sve sastojke za pesto ubacite u blender ili posudu za štapni mikser i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Pesto potom prebacite u posudu i ostavite sa strane.
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
Dok se tjestenina kuha na tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte češnjak, sol, papar i mljevenu chilli papričicu. Kad se češnjak zacakli dodajte škampe i uz miješanje i okretanje, dinstajte oko 5 minuta.
Kad je tjestenina gotova, procijedite je pa dodajte u posudu u kojoj se dinstaju škampi i sve promiješajte.
Istresite tjesteninu na tanjur i pored nje stavite polovicu pesta.
Objavljeno 11.04.2016.