Dojadile mi zobene! Jako! Kad sam probala heljdine, znala sam da će uslijediti rastanak od zobenih. Heljdine pahuljice imaju ugodan sladak okus (poput oraščića) i bogate su hranjivim tvarima. Bogate su s vlaknima, bjelančevinama, niacinom, aminokiselinama i vitaminom D. Osim toga, sadrže mnogo kalija, fosfora, željeza i kalcija...
Nema razloga da ne uživam u njima. Osim toga, nakon što sam prije par dana u chia puding stavila smrznuto bobičasto voće, sad sam odlučila staviti ga u nešto toplo, da se temperature malo poigraju, pa da vidimo što će ispasti.
Sastojci:
- 100 g heljdinih pahuljica
- 150 ml vode
- 100 ml bademovog mlijeka
- 1/2 čajne žličice cimeta
- 1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije
- šaka smrznutog bobičastog voća
U lončić sam stavila vodu i mlijeko i počela grijati. Dodala sam heljdine pahuljice i miješala da se ne zalijepi za dno. Kad se počelo zgušnjavati, makla sam s ploče. Što duže držite na ploči, to će kaša biti gušća, pa sami procijenite kad vam je dosta.
Smjesu sam sresula u zdjelicu, na vrh stavila smrznuto bobičasto voće.
p.s. ako se pitate što su ova zrnca na slici - pčelinji pelud. Samo pola žličice. No, nisam ga stavljala u recept da vas ne zamaram njime.
Objavljeno 08.07.2015.