Prije nekoliko tjedana bila sam na vikendu u Istri. Na povratku smo, po preporuci, stali na kasni ručak u jednu konobu iznad Lovrana koja nas je oduševila hranom. Kad smo dobili preporuku za ovo mjesto dobili smo i napomenu: Obavezno jedite njihove domaće raviole. I eto, nas tri smo naručile, 4 različite vrste raviola i - uživale!
A onda mi je naravno vec nakon nekoliko dana dosla zelja jesti raviole. Kako je Lovran u tom trenu bio malo predaleko da skoknem, odlučila sam napraviti neku jednostavnu verziju. Ovaj put su raviole zamijenili tortelini s mesom.
- 100 g tortelina s mesom
- 200 g cherry rajčica
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica svježeg peršina
- 2 žlice maslinivog ulja
Torteline sam skuhala, prema uputama na pakiranju.
Na tavi sam zagrijala maslinovo ulje pa ubacila na sitno nasjeckan češnjak. Kad se češnjak zacaklio, dodala sam na polovice i četvrtine nasjeckane cherry rajčice i smanjila vatru pa poklopila i ostavila da se dinstaju. Pri kraju sam dodala peršin, i umakom prelila torteline.
Fino i brzo gotovo.
Za one koji žele znati više:
Tortellini su okrugli komadići tijesta omotani oko nadjeva i savijeni u kružni oblik. Ravioli se razlikuju samo po obliku: oni su četvrtastog, pločastog oblika.
Objavljeno 07.08.2018.