Pričaju jučer dvije frnedice što bi jele. Uz sladoled koji je konstanta u njihovim željama, jedna je spomenula i tortilje. Kako nije specificirala kakav nadjev želi u tortilji, na pamet mi je pala malo neobična varijanta.
Probajte, svidjet će vam se:
- 2 tortilje
- 1 manja glavica luka
- 150 g mljevene junetine
- 3 žlice pelata
- začini: sol, papar, kurkuma
- 4 žlice čvrstog jogurta ili nekog posnog sira
- 1 žlica maslinovog ulja
Na tavi zagrijete maslinovo ulje pa ubacite na sitno narezan luk da se dinsta. Kad luk omekša i zacakli se, dodate meso i uz povremeno miješanje pustite poklopljeno da se dinsta par minuta. Po potrebi dodate malo vode i poklopite. Kad je meso pri kraju dodate začine i pelate, promiješate i ostavite da se još malo dinsta, da ispari što više tekućine.
Dok se meso dinsta, brokulu treba staviti da se kuha, a nakon par minuta izvaditi i procijediti.
Na svaku tortilju treba staviti sloj mljevenog mesa pa poslagati svjetove brokule i po vrhu staviti posni sir pa preklopiti drugom polovicom tortilje.
Objavljeno 15.05.2018.