Prije par dana isprobala sam napraviti low-carb tortilje od samo 3 sastojka i ispale su super. A sad kad imate takve tortilje, čime ih napuniti?
Ako vam se ne da raditi ove s niskim udjelom ugljikohidrata, poslužit će i one obične (koje sam i ja ovaj put koristila). Glavno da ih dobro nadjenete i nema straha da ćete ostati gladni.
- 2 tortilje
- 1 manja glavica luka
- 200 g mljevene govedine
- 4 kisela krastavca
- 4 žlice posnog sira
- 1 svježa paprika
- 1 žličica svježeg peršina
- papar, kurkuma
- maslinovo ulje
Na tavi zagrijete maslinovo ulje, pa istresete na sitno nasjeckan luk i ostavite da se lagano dinsta. Kad se luk zacakli istresete meso, začinite i uz često miješanje, dinstate dok meso ne dobije laganu smeđu boju. Skinite s ploče i ostavite da se malo ohladi.
Na tortilju istresite polovicu mesa. Preko mesa posložite na trakice narezane kisele krastavce i papriku, pa preko stavite 2 žlice posnog sira i polovicu svježeg peršina. Zamotajte tortilju pa je stavite na gril tavu da se zagrije.
Isti postupak napravite i s drugom tortiljom i ostatkom smjese. Lagano ih zapecite na gril tavi i jedite tople.
Objavljeno 02.08.2017.