"Našvrljala sam ti par recepata, nadam se da ćeš sve znati pročitati", poslala mi je sinoć Olja poruku i u privitku 4 recepta koje ću vam napisati u narednim blogovima.
Prvo na redu je tortilja s posnim sirom i špinatom.
Ovaj recept nisam probala, ali sam vidjela komentare Oljinih prijatelja kad je fotku bacila na Fb profil. Oni koji su jeli su redom pisali: Prefino! Mljac! Izvrsno! i slično.
Dakle, sumnje nema, ovo treba probati:
- 1 jaje
- 2 bjelanjka
- 1/2 luka
- 3 žlice posnog sira
- 3 briketa špinata (može i svježi)
- 2 žličice vlasca
- sol, papar
- matovilac
- 1/2 paketića mozzarella light
- 30 g pureće deluxe šunke
- 1 tortilja
Luk narezati na sitno, ispržiti ga na par kapi maslinovog ulja, dodati špinar i pirjati dok luk ne postane staklast. Na smjesu staviti jaja, posloliti i poppariti pa poklopiti.
Na drugu tavicu staviti tortilju, na laganu vatru. Namazati tortilju posnim sirom, posuti vlascem i potom na polovicu tortilje slagati ovako: pureću deluxe šunku, kajganu, mozzarellu, matovilac pa na kraju preklopiti tortilju.
Nakon 1 minute, odnosno dok se tortilja ne zapeče, okrenuti je na suprotnu stranu i s drugom stranom napraviti isti postupak.
U sljedećem receptu pročitajte recept za tortilju s poširanim jajetom.
Objavljeno 13.09.2016.